COM PUBLICAR UNA ENTRADA EN EL BLOG

Partim de l’arxiu original d’alta resolució per generar dues imatges que ens serviran per publicar al blog. L’obrim amb un programa d’edició d’imatges, en el nostre cas el Photoshop,  i el redimensionem…

… anem al menú imatge/mida de la imatge i en surt aquesta pantalla. Amb la cadena trencada (remostrejar amb la mosca), hem de posar 72 pixels/polsada i un cop fet això posar a la casella de l’amplada 770 pixels. Sinó teniu els pixels com a unitat poseu-los fent clic sobre la casella. Si els pixels surten en gris i no els pots seleccionar, vol dir que no tens la mosca posada a remostrejar. Fet això ja podeu clicar OK i desar (desar com) la imatge com a jpg amb el nom que li vulgueu posar.

Com que heu fet un desar com la imatge seguirà en pantalla. Ara és hora de generar la segona imatge que serà la de la portada del blog. Aneu a finestres/informació (1) i us sortirà aquesta pantalla. Clicant sobre on senyala la fletxa 2 podeu canviar les unitats a pixels (4) si és que hi teniu una altra cosa. Un cop seleccionats cliqueu OK i sense tancar la finestra informació agafeu l’eina de enquadrar de la paleta del Photoshop (4)

Amb l’eina d’enquadrar selecciona tota la amplada, 770 px, i la fas més o menys alta fins que la imatge faci 360 px. Ho sabràs perquè a la paleta d’informació t’ho marca. Un cop tens aquestes mides fas doble clic a la imatge perquè quedi retallada.

Ara ja pots guardar aquesta segona foto en format jpg o png. com vulguis. També pot ser un guardar com. Posa-la a la mateixa carpeta que la primera que has fet (o a l’escriptori totes dues). Un cop guardada tanca la imatge del Photoshop, et demanarà si vols guardar els canvis i li dius que no (d’aquesta manera conservaràs la imatge original). 

Ja tenim els dos arxius d’imatge preparats, la portada i l’interior, per ser publicats. Si dins d’una entrada del blog hi vols posar més d’una imatge n’hauràs de triar una com a portada (700×360 px) i les altres les has de tractar com la primera que hem fet, a 770 px. d’amplada per la mida que sigui d’alçada. Ara anem cap al blog (www.joanrosell.cat/blog).

Ja som al blog i hem de baixar una mica avall per trobar a la columna de la dreta un lloc on posa administració. Clicarem al damunt per entrar al budells del programa i ens sortirà aquesta imatge…

…ja som als budells del WordPress. D’aquí nomes ens interessa l’apartat Mèdia i l’apartat Entrades. A mèdia hi ha la biblioteca d’imatges i a entrades és on generarem la nostra entrada en el blog. Primer anirem a mèdia per carregar les imatges que ja em preparat.

Per carregar-les anirem al número 1 “afegeix” clicarem i ens apareixerà la opció que marca la fletxa 2. Clicarem i ens surtirà la finestra on  haurem d’anar a cercar les nostres dues imatges per carregar-les. 

Les seleccionarem totes dues i farem seleccionar. Aleshores les imatges es copiaran a la biblioteca de WordPress.

Ja s’han carregat.

Ara clicarem a Entrades de la columna de l’esquerra per anar a publicar la nostra entrada. Un cop fet el clic ens apareixerà la opció de “afegeix”… clicarem

Ara som a l’espai on s’edita l’entrada. Anirem seguint l’ordre del números

  1. El títol que volem que tingui la entrada. (fletxa número 1):
  2. Em de fer un clic a imatge destacada. Aquesta és la que va a la portada de l’entrada. Al fer clic anem a parar a la biblioteca i l’hem de triar la imatge que hem preparat que fa 770×360. (fletxa número 2)
  3. Dins del requadre gros hi picarem el texte. Tot el que escribim abans de col·locar el separador (fletxa número 3) que genera la línia discontínua  (número 4) quedarà a la portada de la nostra entrada al blog i tot el que escribim després quedarà a l’interior de l’entrada (número 5).Resumint, esciurem el que volem que surti a la portada, quan acabem clicarem a la fletxa 3 perquè ens surti el separador de línia discontinua i tot seguit continuarem picant i col·locant les fotografies que en surtiran dins de l’entrada.
  4. Per incloure-hi les fotografies hem de clicar “afegir un mèdia” (número 6) i anirem a parar a la biblioteca per triar la/les imatges  que hi volem incloure. N’agafarem una i anirem completant la nostra entrada amb textos i imatges

Clicarem sobre la/les imatges que volguem agafay i sortirà una mosca a les seleccionades i un cop triades clicarem a “insereix a l’entrada” i tindrem les imatges a la nostra entrada del blog.

Dins de la caixa del texte distribueixes el text i les imatges al teu gust i quan hagis acabat pot clicat a Publicar del cantó dret i l’entrada ja es podrà veure des de internet. Si vols veure com ha quedat has d’anar a la part superior esquerra, fer clic sobre la caseta i es desplegara un menú que posa “visita la web”…

Aniràs a parar a la pàgina principal de la web i hauràs de clicar a l’apartat blog i veuràs la teva creació…..

…la portada de la vostra entrada… i clicant sobre la imatge o el títol….

sdazx  eve thybr n 8ikt rerstd hjf tykj yulrk tdsdr gsez dh tk guihv lkfdx zds zs 

Al final de l’entrada hi ha l’apartat per fer els comentaris. I ja està.